dimecres, 7 de gener del 2015

Modificacions del reglament de l'IRPF a partir del 2015


 UGT INFORMA



Modificacions del reglament de l'IRPF a partir del 2015



A partir de gener de 2015, la retenció per l'IRPF que pateixen els treballadors en les seves nòmines variarà. L’efecte de la reforma fiscal provocarà una reducció del percentatge mensual que Hisenda reté a cada empleat:



La publicació de les modificacions del reglament de l'IRPF per adaptar-se a la reforma fiscal permet conèixer quin serà el tipus de retenció que patiran els empleats a partir de 2015. En general, tots els contribuents veuran com el percentatge que els reté la seva empresa en concepte de impost sobre la renda es redueix respecte a aquest any. Això vol dir que, amb el mateix sou brut, els treballadors guanyaran més diners:

- Hisenda reté el 15% per a una nòmina mitjana, percentatge que baixarà al 13,59%.

- La majoria d’assalariats guanyarà entre 20 i 35 euros més al mes a partir de gener.

- La reforma fiscal suposarà que l'IRPF de 2015 baixarà per pràcticament tots els contribuents respecte a 2014. No obstant això, això no serà així per al col·lectiu de treballadors que, en complir els 65 anys, rebutgen jubilar-se i segueixen en actiu.

El reglament vigent estableix que, llevat d’excepcions que afecten rendes molt baixes, el tipus de retenció que aplica l’empresa s’expressi en nombres enters. És a dir, si el tipus resultant de l'IRPF per a un contribuent és del 13,56%, L’Empresa aplica el 14%. A partir del proper exercici això canvia i la retenció es fixarà amb dos decimals. Per tant, el percentatge que retenen les companyies estarà més proper al tipus real.

L’IRPF és un tribut que està cedit al 50% a les comunitats autònomes, que tenen una àmplia competència per variar trams i tipus. No obstant això, la normativa autonòmica no es té en compte per determinar el tipus de retenció i només entra en joc en el moment de la liquidació. Els trams i tipus que utilitzen les empreses per fixar el percentatge de retenció són igual per a tots els treballadors amb independència de la seva residència.

Simulador elaborat per Cinco Días, on es pot conèixer quin tipus de retenció serà d’aplicació a la seva empresa en 2015 i com variarà el seu salari net en funció del sou brut i la situació familiar:



 Simuladors de nòmina









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada