dimecres, 20 de novembre del 2013

Resignar-se és perdre




Donat les ultimes informacions (alguns pesem que son desinformacions) aparegudes en algun comunicat i els rumors tant malintencionats com dirigits, hem considerat que el tema és prou seriós i greu; per això,  seguint el nostre compromís de mantenir-vos informats de  la negociació i degut a les nombroses peticions que ens heu fet arribar al nostre correu i via telefònica neix aquesta comunicació.

La UGT sempre ha defensat, defensa i defensarà la consolidació de tots els companys i companyes, per a nosaltres no d’ara, sempre va ser una obsessió (adjuntem un dels nostres comunicats de data 2009). Volem recordar que ja en aquells moments la UGT va presentar una proposta sobre el repartiment del fons i la consolidació i llavors, desprès de llargues reunions amb els sindicats SFP i PSU, el mateix dia de la seva presentació a la Mesa de Negociació, la PSU es va retirar argumentant raons encara no prou enteses i transparents...

El divendres dia 15 de novembre, vam realitzar una reunió  convocada per la PSU,  i els sindicats CCOO I UGT per parlar sobre la consolidació, on el sindicat majoritari ens va dir que tenia el OK de l’Alcalde i de RRHH, per impulsar el tema...
Des del nostre sindicat es van fer unes reflexions en veu alta que després del comunicat d’ahir de la PSU, volemcompartir amb tots els companys i companyes:

Des de la UGT  ens fem les següents reflexions :

  • Si ara és el millor moment per fer una convocatòria de places???
  • Ara en un moment on l’atur està colpejant a totes les famílies, on les empreses dedicades a la preparació deoposicions escodrinyen el BOE, BOP, DOG, etc, a la recerca d’una oportunitat de negoci, realment algú pot pensarque és el millor moment ???
  • realment algú pot pensar i  més a més aconsellar que s’ha de ser discret en la publicitat de la convocatòria???

D’una banda, sense cap dubte ( comprensible i humà) els mateixos companys fixos de plantilla tenen fills, germans,familiars als quals lògicament els informaran de les convocatòries però, per damunt de tot esta la Llei que obliga a donar publicitat de totes les convocatòries.

 D’altra banda, trobarem interins que potser no tindran interès en que la convocatòria inclogui la seva plaça, ja quepreferirien seguir amb la seva plaça temporal per si són desplaçats pels que tenen temps i/o ganes de preparar isuperar una oposició.
Quan tenim companyes i companys que porten 15 anys d’interins, realitzant sense problemes el treball encomanat ambimplicació, il·lusió, capacitat, eficàcia i eficiència ...
Si al 2009 per les 300 places es podrien haver presentat 3000 persones, ara per 300 es presentarien 300.000. Per coherència estem obligats a plantejar-ho !!!

-Però també volem tenir per part de la Empresa la certesa de com pensa dur a terme els processos???
-De quantes places vacants –(és a dir, dotades i de plantilla -), proveïdes per interins tenim???
-Des d’ UGT pesem que ara el primer de tot el que s’ha de negociar és donar tranquil·litat a tot els companys i companyes que tenen un contracte de 6 mesos, que haurien d’aconseguir que el seu contracte es convertís en  un interinatge  fins la cobertura de la plaça.


UGT vol “Consolidar a les persones”, no les places, nosaltres volem aconseguir  que la temporalitat i la inseguretat en el lloc de treball de 300 companys i companyes desaparegui.  Nosaltres no volem cobrir el tràmit sindical amb propostes que venen fum o encara pitjor que poden posar en perill el lloc de treball de molts companys i companyes. 

Per tant, la UGT va exigir a la PSU que convoques una Assemblea- Referèndum  pels  companyes i companys interins i que la convoques per donar-les en principi el mateix tracte que va donar als companys/nyes de Guàrdia Urbana quan es tractava de decidir si acceptaven els plusos de 300€,  però sobretot, perquè pesem que el lloc de treball bé mereix que el col·lectiu d’interins decideix sobre el camí a seguir a la negociació i el seu futur.

Després de la retallada de sous, de drets, la intuïció d’algun ja no si val...
i menys quan parlem del lloc de treball !!!



També ens trobareu:

twitter (@ugtajbdn)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada