dimecres, 12 de març del 2014

NOTA DE PREMSA AMIC – UGT DE CATALUNYA





AMIC – UGT DE CATALUNYA  QUE EL NOU REGLAMENT DE SERVEIS SOCIALS DE BADALONA ÉS UNA MESURA POPULISTA QUE PRETÉN DIVIDIR I FOMENTAR L’ODI ENTRE ELS SECTORS MÉS DESFAVORITS


Arran de l’anunci de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, d’un nou reglament municipal de Serveis Socials que pretén limitar prestacions socials per a ciutadans i ciutadanes d’origen immigrant, AMIC - UGT de Catalunya vol denunciar que ens trobem, un cop més, davant d’una mesura de caràcter populista i irresponsable que pretén dividir i fomentar l’odi entre els sectors més desfavorits de la societat. García Albiol ens té acostumats a aquest tipus de gestos en període electoral o preelectoral.

Albiol continua presentant una ciutat d’autèntics ciutadans badalonins, d’una banda, i de ciutadans de segona, foranis i estrangers d’altra banda, quan Badalona ha estat i continuarà sent ciutat d’acollida i d’integració de les classes populars, vinguin d’on vinguin.

La intenció d’excloure de determinats tipus de prestacions socials les persones que portin menys de 5 anys empadronades a Badalona (s’entén que inclosos els nacionals espanyols) i les persones en situació irregular, així  com les que hagin infringit l’ordenança de civisme, és clarament una mesura discriminatòria que pretén criminalitzar, assenyalar amb el dit i reprimir precisament sectors amb greu risc d’exclusió. I ho disfressa de justícia social.

La història i l’experiència dels moviments socials i veïnals dels barris de Catalunya, de la qual no és aliena Badalona, demostra que les millores de les condicions de vida de les classes populars s’han aconseguit mitjançant les lluites pels drets i la dignitat de tothom, amb independència de la seva procedència. Tornem a escoltar per part de García Albiol un missatge de curta volada, que atenta contra la cohesió social i perjudica la imatge de Badalona. Un missatge que torna a situar el Partit Popular a l’alçada de l’extrema dreta europea, simbolitzada en el Front Nacional de Marine Le Pen. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada