divendres, 12 de juliol del 2013

Manca de Transparència del Govern Municipal. L’estiu i l’art de Governar






La UGT exigeix a l'Administració municipal que compleixi amb allò que a la Taula de Negociació se'ns va manifestar públicament, transparència i voluntat de diàleg, ja que la seva actuació no s’ajusta al que diu. Donat que el divendres dia 5 de juliol ens van convocar a una sectorial de GU per tractar de diversos temes i en cap moment van anunciar la incorporació d’una nova Coordinadora. El dimecres dia 10 de juliol ens van convocar per fer-nos la presentació oficial. Ahir dijous dia 11 ens van convocar a una Comissió Mixta per dos temes concrets i purament tècnics, donant per finalitzada la negociació fins al setembre, i en cap moment se’ns va fer cap al·lusió a la convocatòria de comandaments que apareix avui a la intranet....... on és la TRANSPARÈNCIA?.

D’altra banda, el nostre sindicat també critica l’actitud del Govern Municipal en relació als nomenaments d’uns 25 llocs entre assignacions temporals de Funcions i / o Comissions de serveis. El Govern municipal ens va assegurar que acabaria amb "la discrecionalitat en els nomenaments, sent el concurs de mèrits l’eina utilitzada. És a dir que el seu compromís era treure a concurs tots els llocs de manera transparent.

No entenem que s’aprofiti la calma de l’estiu, on tots mantenim la il·lusió i la necessitat imperiosa de vacances, per a l’assignació de funcions directives a persones de l'Ajuntament encara que després ens assegurin que es tracta d’assignacions provisionals de funcions i / o comissions de servei perquè l'Ajuntament pugui funcionar, a l’espera de tenir a punt i aprovada la modificació de la RLLT.

Tanmateix, des de la UGT enviarem els casos a la nostra assessoria jurídica davant la «sospita» que pogués haver irregularitats. Volem saber quins procediments d’elecció s’han seguit, els requisits ... I és que encara que siguin provisionals han de complir una sèrie de requisits i aquí les coses no estan molt clares. Es pot sospitar que s’estan adaptant aquests llocs a la persona que es vol per a ells . Tanmateix, fins que no tinguem coneixement jurídic no tindrem una postura clara.

Pensem que es tracta de situació irregular i que han buscat una drecera per la manca de la modificació o creacions reflectides en la RLLT. Critiquem que aquestes situacions conjunturals per la falta d’acord polític en la RLLT es converteixin en definitives. Entenem que l'Ajuntament per funcionar necessita una sèrie de funcions, el problema és que després s’abusa d’aquests mecanismes i es perd el control. El Govern Municipal té tota la potestat per marcar com vol l’estructura orgànica mitjançant l’Organigrama Municipal(quants comandaments vol), que desprès l’ha de aprovar el Plè. Sindicalment la nostra missió serà  que els lloc s’adeqüin al Manual i Reglament de catalogació, provisió i retribució dels llocs de treball de l’Ajuntament de Badalona.

Confiem en què tot s’hagi realitzat respectant als procediments legals i si no fos així ja plantejaríem les accions oportunes igual que en d’altres ocasions des de la UGT hem realitzat. El procediment seguit no és el camí, ja que sempre hem defensat que s’han d’utilitzar eines més efectives. Hem de recordar, que d’aquesta manera només s’aconsegueix crear un ambient de provisionalitat contínua per part dels treballadors i treballadores municipals.

Des de la UGT lamentem que l’actuació del Govern sigui sempre estètica i de cara a la galeria, i no abordi de manera seriosa i rigorosa la modernització de l’Administració Municipal. De fet, la primera i a la vegada ultima compareixença del Sr. Alcalde amb els sindicats va ser per a la presentació (d’un nou càrrec de confiança) de la nova Coordinadora de Seguritat Ciutadana que només ha servit per generar més incertesa entres els treballadors i les treballadores municipals(en uns moments de retallades de sou i manca de diners), i molt especialment entre el mateix personal de Guàrdia Urbana.

NO CALLAREM !!!                   UNITS FEM FORÇA!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada