dimecres, 2 d’octubre del 2013






LES RETALLADES DE LA GENERALITAT POSEN EL COS DE BOMBERS EN SITUACIÓ DE COL·LAPSE I A LA CIUTADANIA EN RISC
La manca de personal fa que molts parcs de bombers d’arreu estiguin sistemàticament sota mínims


Els sindicats del Departament de Bombers de la Generalitat (la UGT de Catalunya, CCOO i CATAC)  volem denunciar que la política de retallades que el Govern està aplicant a les emergències a tot Catalunya ha abocat el Cos a una situació de fallida i de col·lapse estructural, tot minvant la resposta operativa i  posant en risc la ciutadania.  

La manca de personal fa que molts parcs de bombers estiguin sistemàticament sota mínims arreu de Catalunya i a les set Regions d'Emergència.

Parcs de bombers com La Vall d'Aro, Cardona, Calaf o Moià s’han tancat de forma sistemàtica, i fins i tot parcs metropolitans com Badalona, Santa Coloma de Gramanet, Reus o Girona han treballat per sota dels mínims marcats pel departament per manca de personal, donant-se el cas, com el passat 29 de setembre, que en un foc d'habitatge a Calaf la resposta de bombers va ser de més de 25 minuts i va haver d’atendre l'emergència el parc de Manresa, ja que el de Calaf estava tancat.  

Volem recordar a les alcaldesses i alcaldes de les poblacions afectades que la responsabilitat de la Protecció Civil és seva (art.42.1Llei 4/97) i que, per tant, en cas d’incompliment flagrant del deure d’auxili per part de la Generalitat,  qualsevol  accident o  incident  a resultes d’una  negligència en les funcions de protecció als ciutadans per qüestions pressupostaries, ells seran els responsables.

La situació a la que estem sotmesos els ciutadans de Catalunya cada dia fa que tinguem l'obligació de denunciar aquests fets, per intentar redreçar-los abans que la realitat sigui noticia amb pèrdues irreparables de vides humanes o materials, i els sindicats hagin d’acusar de forma personalitzada els responsables directes i indirectes.

Tot i que el Departament d’Interior atribueix el problema a un conflicte l’aboral, creiem que el principal problema es la manca d’un model de gestió de les emergències, la manca de recursos i de  respecte i  diàleg amb els treballadors. Malgrat que Funció Pública a instat el Departament d’Interior a seure a negociar amb els sindicats, la Direcció General continua enrocada i incomunicada.  

També volem exposar a l’opinió pública que el màxim responsable de les emergències, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, té coneixement d’aquest risc  i és qui té l’obligació màxima de posar-hi  solució abans no sigui massa tard.




 També ens trobareu:

twitter (@ugtajbdn)
Facebook (ugt.ajuntamentdebadalona@facebook.com)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada