dimecres, 30 d’octubre del 2013



A LA SECCIÓ D'ECONOMIA/SOCIETAT
Barcelona, 30 d’octubre de 2013



LA UGT DE CATALUNYA CONSIDERA QUE ‘BLINDAR EL SOU DE DIRECTIUS SANITARIS’
ÉS UN INSULT A LA CIUTADANIA
La pretensió d’afavorir salarialment un col·lectiu VIP pot suposar un frau de llei, alhora que cal considerar aquest tipus de mesura com una corrupció moral absolutament inacceptable

La UGT de Catalunya vol manifestar la seva total indignació per la notícia apareguda en els mitjans de comunicació avui respecte als salaris de directius sanitaris públics.
Per al nostre sindicat la pretensió d’afavorir salarialment un col·lectiu VIP pot suposar un frau de llei, alhora que cal considerar aquest tipus de mesura com una corrupció moral absolutament inacceptable.
La sola idea de plantejar el blindatge salarial dels directius sanitaris públics catalans és indecent quan s’està informant just aquests dies al conjunt dels treballadors i treballadores públiques de la Generalitat de Catalunya que l’any 2014 se’ls retallarà novament una paga extraordinària. El Govern ha proposat a la Mesa de negociació que els empleats públics puguin recuperar l’IPC el 2014, però això només suposaria un 0,5%.
I això és el que poden esperar els integrants d’aquest col·lectiu VIP; és a dir, el mateix que la resta d’empleats. Ells pertanyen a una administració que pateix un ajust salarial sense precedents i són els primers que han de donar exemple. Els complements variables vinculats a la productivitat no es paguen des del 2011 ni està previst que els pressupostos de la Generalitat permetin el seu pagament el 2014.

La UGT de Catalunya seguirà lluitant per evitar retallades econòmiques i recuperar el poder adquisitiu dels treballadors públics perdut en els darrers anys. Tot i així, el nostre sindicat estudiarà qualsevol decisió o proposta relacionada amb aquesta notícia per tal de determinar la possible comissió d’un delicte de tipus penal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada